Izdelava akumulatorjev
Izdelava akumulatorjev
Ja ni kaj danes nihče več ne poravlja elektronike , vsaj tako izgleda ko obiščem kante za smeti. Ma ni da ni tam kaj od elektronike. TV-ji Videi merilci tlaka sesalci.....
Ma, da ti je slabo.Vsi trdijo, da se ne izplača in da raje kupijo novo.
Napake pa so ponavadi rez banalne . En sam sesalec sem našel ki je bil pogojno nepopravljiv- je šel ležaj na rotorju turbine. Ostalo pa zamašena cec narobe dan filterr in najtežja napaka -prekinjen napajalni kabel-polure dela --po penzionistično(se pravi da si skuhaš vmes še eno kavico in šipkov čaj.
No Z kitajčki je sedaj vse bolj #anjhof# saj re stane material za BMs nekaj€ litijeve baterije pa iz odsluženih prenosnikov.
Ma, da ti je slabo.Vsi trdijo, da se ne izplača in da raje kupijo novo.
Napake pa so ponavadi rez banalne . En sam sesalec sem našel ki je bil pogojno nepopravljiv- je šel ležaj na rotorju turbine. Ostalo pa zamašena cec narobe dan filterr in najtežja napaka -prekinjen napajalni kabel-polure dela --po penzionistično(se pravi da si skuhaš vmes še eno kavico in šipkov čaj.
No Z kitajčki je sedaj vse bolj #anjhof# saj re stane material za BMs nekaj€ litijeve baterije pa iz odsluženih prenosnikov.
-
- Kraj: Gabrijel Štampar, Zacherlova ulica 1, 9240 Ljutomer 040/263-457
- Kontakt:
Re: Izdelava akumulatorjev
Za izdelavo ali obnovo akumulatorskih baterij (večinoma Li-Ion 18650) sem si privoščil napravico za točkasto varjenje trakov nanje (DoCreate DO-02). Za moje potrebe odlična zadeva. Našel sem celo shemo
Nimate dovoljenj za ogled prilog tega prispevka.
Zanimiva shema pa še mosfete ima paralelno vezane .ja jaz sem nameraval izdelati nekaj podobnega ampak z trafotom mikrovalovke.
No za enkrat ponucam stare baterije in jih kar cinim(uporabim kar trakce ki ostanejo privarjeni na njih.
Moram reči da kar zadovoljivo stvar deluje.Je pa treba vzeti čas za obnovitev in preizkus starih baterij.Ma se splača , saj za lastno uporabo.
Kje pa ti kupuješ baterije in po čem so ?
No za enkrat ponucam stare baterije in jih kar cinim(uporabim kar trakce ki ostanejo privarjeni na njih.
Moram reči da kar zadovoljivo stvar deluje.Je pa treba vzeti čas za obnovitev in preizkus starih baterij.Ma se splača , saj za lastno uporabo.
No nekaj temu podobnega , čeprav bi za driver vzel kar kitajski modulček in iz sheme močnostni del.Napajanje pa preko trafota 220--12V in palba na par sekund , tako da bi travico spalilo.
Nimate dovoljenj za ogled prilog tega prispevka.
-
- Kontakt:
[quote=valter post_id=93208 time=1746594548 user_id=1255]
Zanimiva shema pa še mosfete ima paralelno vezane .ja jaz sem nameraval izdelati nekaj podobnega ampak z trafotom mikrovalovke.
[/quote]
S trafotom iz mikrovalovke sem ga jaz naredil, po nekih navodilih nekje iz spleta, ampak rezultati punktiranja niso bili bogvekaj.
Baterije in pribor kupujem večinoma tukaj: https://www.nkon.nl/en/
[/quote]
S trafotom iz mikrovalovke sem ga jaz naredil, po nekih navodilih nekje iz spleta, ampak rezultati punktiranja niso bili bogvekaj.
So pa cene baterij zelo različne (iste kapacitete) katere so tebi dobre.
Vprašanje še poštnine ampak zelo ugodno.
Vprašanje še poštnine ampak zelo ugodno.
Ma si priklopil preko močnostnega modula .Zadnjič sem videl en tak točkovni v akciji.Moram reči da je stvar delovala profesionalno.Trafo --močnostni modul in mini arduino. Nastavljal si lahko vse parametre .Profi.
Ma si priklopil preko močnostnega modula .Zadnjič sem videl en tak točkovni v akciji.Moram reči da je stvar delovala profesionalno.Trafo --močnostni modul in mini arduino. Nastavljal si lahko vse parametre .Profi.
-
- Kontakt:
[quote=valter post_id=93209 time=1746595420 user_id=1255]
No nekaj temu podobnega , čeprav bi za driver vzel kar kitajski modulček in iz sheme močnostni del.Napajanje pa preko trafota 220--12V in palba na par sekund , tako da bi travico spalilo.
[/quote]
To je električni pastir iz Elektorja?
za kakšno uporabo bi imel to, da bi imel par sekund dolgo pavzo?
Če bi ti to napajal iz 220, ne bi bilo enostavneje narediti kar klasiko, torej usmernik z eno diodo, po potrebi še dvojilnik napetosti, kondenzator, par uporov, diak in tiristor?
[/quote]
Če bi ti to napajal iz 220, ne bi bilo enostavneje narediti kar klasiko, torej usmernik z eno diodo, po potrebi še dvojilnik napetosti, kondenzator, par uporov, diak in tiristor?
Ma se mi zdi da bo z cinšpulo največ energije.Ja napajanje bo kar iz omrežja , tako da me poraba ne sekira.Mi je pa kitajc že vse naredil , tako da samo med sabo povežem in sprobam.
Je pa hudič , ker te pašne pastirje grozno kradejo , po vrhu pa še skoraj vsaka strela kakega odnese.Cene novega so po hudo neprijazne.
No rabil ga bom v Beli Krajini , Vinica, kjer ne manjka šakalov in medvedov
.
Je pa hudič , ker te pašne pastirje grozno kradejo , po vrhu pa še skoraj vsaka strela kakega odnese.Cene novega so po hudo neprijazne.
No rabil ga bom v Beli Krajini , Vinica, kjer ne manjka šakalov in medvedov

Ker ga mislim napajati iz 220 V omrežja bom dal kar nekai impulzov na minuto , da bo travo čimprej odžgal.gabrijel napisal/-a: ↑Sr Maj 07, 2025 12:42 pm
Gabrijel lahko pripneš kak načrt za tvoj predlog ? Me zanima več variant , da se malo poigram.